Maarten van Rossem geeft minicolleges over Willem I, II en III

Koning Willem II, I en III

In aanloop naar de inhuldiging van koning Willem-Alexander geeft historicus Maarten van Rossem enkele minicolleges over de mannelijke voorgangers van de koning.

Het eerste college is dinsdagavond te horen bij Pauw & Witteman en gaat over Willem I. Deze voorganger van koning Willem-Alexander vocht eind achttiende eeuw samen met zijn vader, stadhouder Willem V, tegen de Franse invasie. Uiteindelijk vluchtte hij met zijn ouders naar Engeland.


In 1813 keerde Willem I na achttien jaar terug naar een bevrijd Nederland en werd hij de eerste koning van Oranje-Nassau.

- advertentie -

Tijdens het minicollege zal Maarten van Rossem onder meer ingaan op de zakelijke prestaties van de eerste koning uit het huis Oranje Nassau. Willem I wilde van Nederland een bloeiend handelsland maken en werd ook wel ‘Koning-Koopman’ genoemd. In 1824 richtte hij de Nederlandsche Handelmaatschappij op.

In zijn eerste minicollege vertelt Maarten van Rossem dinsdagavond wie de man achter de eerste koning van Oranje was. Later volgen nog minicolleges over Willem II en Willem III en de reeks wordt afgesloten met een college over koning Willem-Alexander.

Gerelateerde boeken:

internationale-brigade-spaanse-burgeroorlog
Vlag van een internationale brigade tijdens de Spaanse BurgeroorlogTussen…
maarten-van-rossem-minicolleges
Terugkijken: Maarten van Rossem over koningen Oranje-NassauHistoricus Maarten van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: