‘Macht en pracht’ thema Open Monumentendag

'Macht en pracht' thema Open Monumentendag

‘Macht en pracht’ thema Open Monumentendag

Het thema van de Open Monumentendag van dit jaar is Macht & Pracht.


Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Duizenden monumenten in Nederland zijn dat weekend gratis toegankelijk voor publiek, hiermee is het één van de grootste culturele evenementen van Nederland.

De zevenentwintigste editie van het culturele weekend wordt georganiseerd door de Stichting Open Monumentendag die daarbij samenwerkt met 330 plaatselijke comités. Met het thema van dit jaar sluit het weekend aan bij de vieringen van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden en 300 jaar Vrede van Utrecht.

Het weekend valt dit jaar op 14 en 15 september. De Open Monumentendagen zijn erg populair in Nederland. Vorig jaar bezochten 925.000 mensen een monument.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Tsarenkanon in Moskou - Foto: CCZaterdagavond wordt in…
De vlootschouw van Sail de Ruyter in Vlissingen heeft zaterdag duizenden bezoekers…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: