Maine

Vlag van Maine

Vlag van Maine


Staat in het noordoosten van Amerika met de bijnaam Pine Tree State. Maine heeft een oppervlakte van 86.542 km² en ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Hoofdstad van de staat is Augusta.

De staat werd in 1498 voor het eerst door blanken bereikt. Dit door de Italiaanse ontdekkingsreiziger Sebastian Cabot. Tussen 1604 en 1605 bivakkeerden Fransen op het bij de staat Maine horende St.-Croix Island. Tot echte kolonisatie leidde dit echter niet. De Engelsen deden in 1608 een poging het gebied te koloniseren. Dit zonder succes.


De staat Maine in het rood gemarkeerd

De staat Maine in het rood gemarkeerd

In 1616 probeerden de Engelsen het opnieuw. Dit leidde er uiteindelijk toe dat de Britse Sir Ferdinando Gorges rechten op het gebied kreeg. In 1677 moest hij deze rechten echter afstaan aan Massachussets. Veel nederzettingen waren er in die periode nog niet en de bewoners van de enkele nederzettingen die er waren hadden zwaar te lijden gehad onder King Philip’s War (1675-1676), een algemene opstand van indianen in het gebied. De oorlog werd door de kolonisten King Philip’s War genoemd omdat de leider van de Wampanoag-indianen, die in zijn eigen taal Metacomet heette, door de Engelsen koning Philip werd genoemd.

- advertentie -

Historici schatten dat tijdens deze oorlog ongeveer 7 van iedere 8 indianen in het gebied sneuvelde en 30 van iedere 65 Engelse kolonisten.

Embleem van de Amerikaanse staat MaineMaine trad op 15 maart 1820 toe tot de Verenigde Staten.

Vlag & motto
Op het embleem van de vlag van Maine is een kleine pijnboom te zien waaronder een eland ligt te rusten. Boven het embleem is het woord Dirigo te lezen. Dit is het staatsmotto en betekent zoveel als ‘Ik leid’.

Link:

Vlag van Louisiana In het zuiden van Amerika gelegen…
In het oosten van Amerika gelegen staat met de bijnaam Old Line…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: