Maîtresse Kennedy doet boekje open

Once Upon a Secret – Mimi Alford

Een maîtresse van de Amerikaanse president John F. Kennedy gaat een boek uitbrengen waarin ze details onthuld over de relatie die ze ooit met de president had. Dat meldt de New York Post.

Dat Kennedy tijdens zijn presidentschap een affaire had met Mimi Alford was bekend. Er wordt onder meer over geschreven in de in 2003 verschenen biografie An Unfinished Life: John F. Kennedy, 1917-1963 van Robert Dallek.

Mimi Alford was achttien jaar oud toen ze in 1962 stage ging lopen op het Witte Huis. Kort na haar aantreden ontmoette ze de president toen die een duik in het zwembad nam. Het duo wisselde slechts een paar woorden. De stagiaire werd nog diezelfde dag benaderd door een vriend van de president en uitgenodigd voor een bezoek aan diens ambtswoning.

- advertentie -

Tijdens de ontmoeting die volgde werd de stagiaire naar eigen zeggen door de president ontmaagd. In het boek schrijft ze dat ze zelf geshockeerd was door deze gebeurtenis,maar dat het voor de president niets bijzonders leek. Alford zou uiteindelijk achttien maanden de maîtresse van de Amerikaanse president blijven.

Volgens Alford werd er in die periode soms ook met libido-verhogende drugs geëxperimenteerd.

Mimi Alford is nu 69 jaar oud. Ze is oma en leidt een kerk in New York. Haar boek – getiteld Once Upon a Secret: My Affair with President John F. Kennedy and Its Aftermath – verschijnt woensdag 8 februari.

Foto: MarinecomponentDe Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois,…
Onlangs verscheen het boek Cultuurgeschiedenis van de oudheid van Nathalie de Haan…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: