Maker eerste prof-doelpunt overleden

Maker eerste prof-doelpunt overleden

Luc Flad, de man die in 1954 als eerste een doelpunt maakte in het Nederlandse betaald voetbal, is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt FC Utrecht.

Luc Flad maakte het doelpunt namens zijn club DOS uit Utrecht. Al na 32 seconden spelen opende hij de score, waardoor hij de geschiedenisboeken inging als de maken van het allereerste Nederlandse profgoal. Daarmee kreeg hij een vermelding in het Guiness Book of Records.

Flad scoorde het historische doelpunt in de competitiewedstrijd tegen Betaald Voetbalclub Amsterdam. Enkele jaren later (1958) maakte hij ook onderdeel uit van het team van DOS dat landskampioen werd.

- advertentie -
Rotterdamse Schouwburg
Vier grote culturele instellingen in Rotterdam hebben besloten nauw te gaan samenwerken.…
KNIL-militairen in de jaren dertig - Foto: Collectie Museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: