Makers ANNE plaatsen positieve recensie in NRC

NRC pakte afgelopen week nogal uit met een negatieve recensie van het theaterstuk ANNE. De theatermakers besloten op een ludieke manier te reageren. Ze kochten advertentieruimte bij de krant en plaatsten daar, als advertentie, een positieve bespreking die eerder verscheen in de Duitse krant Frankfurter Algemeine.

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNE

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNE


Over de negatieve recensie in NRC ontstond vorige week enige commotie. De krant besloot voor de bespreking de gehele voorpagina te reserveren. De doodsteek voor het theaterstuk, meenden sommigen. NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch werd zelfs uitgenodigd bij De Wereld Draait Door om uit te leggen waarom er zo uitgepakt was met de slechts recensie. “We zijn geen reclamefolder”, verweerde de hoofdredacteur zich.

Geniaal

Theater Amsterdam besloot de lezers van NRC een ander geluid voor te schotelen. In een advertentieblok werd integraal een bespreking geplaatst zoals die in Duitse kwaliteitskrant Frankfurter Algemeine was verschenen. In tegenstelling tot NRC was deze krant wel erg positief over het stuk. Volgens de Duitse krant is het dagboek van Anne Frank geniaal voor het toneel bewerkt door Leon de Winter en Jessica Durlacher.

Vandermeersch spreekt op Twitter van een “mooie reactie” van de theatermakers.

- advertentie -

Lees ook: Waarom de hele voorpagina vullen met een slechte bespreking?

Monument van de 102.000 stenen in WesterborkDit jaar…
De jodenauto - Franz Fuhmann
De jodenauto - Franz Fuhmann'Ik had weliswaar nog…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: