Man Bijt Hond-icoon Auke Visser (95) overleden

Auke Visser (Man Bijt Hond)

Auke Visser (Man Bijt Hond)

De Friese oudijzerhandelaar Auke Visser is vrijdag in Leeuwarden op 95-jarige leeftijd overleden. De Fries werd bekend doordat hij langere tijd met de camera gevolgd werd door het NCRV-programma Man Bijt Hond.

Man Bijt Hond volgde de toen al hoogbejaarde Auke Visser in 2006 terwijl hij met zijn broer Jan een oudijzerzaak runde. De zogenaamde ‘IJzeren Heinen’ waren behoorlijk populair. Een fragment uit één van de uitzendingen was zelfs genomineerd voor het tv-moment van het jaar.

Jan was de oudste van de twee broers. Hij overleed in 2007. Auke Visser was afgelopen jaar nog te zien op televisie vanwege zijn 95ste verjaardag. Hij overleed vrijdag in zijn slaap. Man Bijt Hond brengt vrijdagavond een ode aan de oudijzerhandelaar.

Hoe is het met Auke Visser?

- advertentie -
The Story of the Jews - Simon SchamaDe…
De brandende molen – Still YouTubeIn het voorjaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: