Man koopt werk Albrecht Dürer op vlooienmarkt

Het is de droom van veel mensen die een vlooienmarkt bezoeken. Voor een prikkie een zeer waardevol kunstwerk kopen. Zoiets gebeurde recent in het Franse Sarrebourg. Een man kocht daar een kopergravure die door de Duitse kunstenaar Albrecht Dürer (1471-1528) bleek te zijn gemaakt.

De koper kwam er na de aankoop achter dat het om een verloren werk van Dürer ging, getiteld Maria met het kind. Ook ontdekte hij dat de gravure voorkwam op een lijst van kunst die na de Tweede Wereldoorlog verdween uit de Franse bezettingszone van Duitsland.

Op de achterzijde van het uit 1520 daterende werk vond de koper een stempel van de vorige eigenaar, de Staatsgalerie Stuttgart. De man heeft het werk overgedragen aan deze galerie. Hoeveel de koper op de vlooienmarkt betaalde voor het werk en of hij nog een vergoeding ontving van de galerie is onduidelijk.

Boek: Albrecht Dürer in de Nederlanden

- advertentie -
Brandenburger Tor. cc/ Norbert Aepli
De Brandenburger Tor is het belangrijkste monument van de Duitse stad Berlijn.…
Irma Grese voordat ze toetrad tot de SS (bergenbelsen.co.uk)
Een van de beruchtste SS-kampbewaakster uit de Tweede Wereldoorlog is Irma Grese.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: