Man omgekomen door ontploffing WOII-bom

Bouwterrein waar het incident zich voordeed - Foto: Twitter / Lois Kurth

Bouwterrein waar het incident zich voordeed – Foto: Twitter / Lois Kurth

In de Duitse stad Euskirchen bij Keulen is vrijdagmiddag een man om het leven gekomen door een bom uit de Tweede Wereldoorlog. De bom ontplofte tijdens bouwwerkzaamheden. Het dodelijk slachtoffer is een chauffeur van een graafmachine.


Om wat voor bom het precies gaat is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat door de ontploffing een grote drukgolf ontstond. In het centrum van de stad zijn zeker tientallen ruiten gesneuveld. Er zijn ook meerdere mensen gewond, hoeveel is nog niet precies bekend. Volgens sommige berichten zouden twee gewonden er zeer slecht aan toe zijn.

Het incident deed zich voor op een industrieterrein aan de rand van de stad. De explosie zou tot in het twintig kilometer verderop gelegen Bonn te horen zijn geweest.

In de herfst van 1944 dropten de geallieerden tijdens luchtaanvallen duizenden bommen boven Euskirchen.

- advertentie -

In Duitsland worden nog ieder jaar duizenden explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. In heel Nordrhein-Westfalen, de deelstaat waar Euskirchen onderdeel van uitmaakt, werden in 2012 in totaal zevenhonderd bommen geruimd.

Eusebiuskerk in Arnhem - Foto: CCIn de Eusebiuskerk…
Foto van een willekeurige granaatDe politie heeft in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: