Man veroordeeld tot werkstraf vanwege beledigende NSB-tweet

Een 37-jarige man uit Vlissingen is door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur omdat hij een wethouder in een Tweet een NSB’er had genoemd. Dat meldt de PZC deze week.

Het incident deed zich in januari dit jaar voor. De beledigde wethouder, Sem Stroosnijder, deed aangifte bij de politie. De Twitteraar werd hierop door de politie verhoord. De Vlissinger bekende de wethouder “opzettelijk te hebben beledigd” maar beriep zich daarnaast op de vrijheid van meningsuiting. Hij was boos op de ambtsdrager omdat die gezegd had dat het asielzoekersprobleem zo opgelost was als iedereen een vluchteling in huis zou nemen. Dit was tegen het zere been van de Vlissinger omdat hij net had gelezen dat een vluchteling die door iemand in huis was gehaald een kind van zeven had vermoord.

Met de aangifte wilde de wethouder naar eigen zeggen een signaal afgeven. Ook als een ambtenaar was beledigd, was er aangifte gedaan. De rechter verweet de man dat hij de ‘grenzen van het betamelijke’ had overschreden met het geven van een ‘respectloze’ reactie.

De veroordeelde Vlissinger liet nog tegenover de rechter weten dat hij de wethouder gewoon een hand zou geven als hij hem tegenkwam en dat er enkel sprake was van een “politiek meningsverschil”.

- advertentie -

Overzicht van boeken over de NSB

Reinhold Hanning was onderdeel van de Totenkopf-divisie van de SS in Auschwitz
De 94-jarige Reinhold Hanning was tijdens de Tweede Wereldoorlog bewaker in concentratiekamp…
TweedeWereldoorlog.nl: portal voor basis- en voortgezet onderwijs
- www.tweedewereldoorlog.nl - Een portal met lesmateriaal voor het basis- en voortgezet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: