Man vindt echte muntschat tijdens zoekdag metaaldetectoren

In het Gelderse Wilp werd zaterdag een wedstrijd met metaaldetectors gehouden. De organisatie had verschillende munten op een akker verstopt. Een van de deelnummers stuitte onverwacht op een echte andere muntschat.

Er deden zo’n tweehonderd mensen aan de wedstrijd mee. Iedereen zocht op een akker van een boer waar speciaal voor de gelegenheid munten waren verstopt.

Eén van de deelnemers vond plotseling een munt die veel ouder was dan de andere munten. Later vond hij nog veel meer oude munten die niet waren verstopt door de organisatie, 58 in totaal. De munten zijn ongeveer tweehonderd jaar oud. De vinder mocht de munten mee naar huis nemen. De waarde is onbekend.

- advertentie -
Tunnel in Teotihuacán (INAH)
Archeologen hebben in Mexico een bijzondere vondst gedaan. In de historische stad…
Despotiko (iefimerida.gr)
Het onbewoonde Cycladen-eilandje Despotiko, ten westen van Antiparos, wordt binnenkort een openluchtmuseum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: