Man vindt werk Picasso in kringloopwinkel

De linoleumsnede van Picasso

De 46-jarige Amerikaan Zachary Bodish bracht onlangs een bezoek aan een kringloopwinkel en deed daar een bijzonder goede koop. Hij kocht er voor 14 dollar (10 euro) een linoleumsnede van Picasso.

De man kocht het werk in maart van dit jaar bij een kringloopwinkel in de Amerikaanse staat Ohio. Hij heeft de linoleumsnede van Picasso inmiddels doorverkocht aan een verzamelaar en kreeg er omgerekend 5400 euro voor. De Amerikaan is werkeloos en kan het geld goed gebruiken.Toen de man het werk in de kringloopwinkel zag had hij naar eigen zeggen gelijk door dat het niet om een nieuwe print ging. Thuis ging hij op zoek naar de herkomst. Op de affiche wordt reclame gemaakt voor een tentoonstelling. Verschillende kunstkenners wisten hem hierna te vertellen dat de handtekening van Picasso op het werk daar door de kunstenaar zelf moest zijn neergezet.

- advertentie -

Bij kringloopwinkels worden wel vaker interessante vondsten gedaan. Vorig jaar ontdekte een particulier in een Nederlandse kringloopwinkel bijvoorbeeld nog een boek met daarin vijfentwintig houtsnedes van de vermaarde Nederlandse lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898-1972). Deze werden later geveild voor voor 9031 euro.

Google Art Project - Paleis op de DamIn het…
De LeicaVoor een Leica-camera uit 1923 is afgelopen weekend…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: