Mao’s mussen – Dirk-Jan Hoek

Mao's Mussen - Dirk-Jan Hoek

Mao’s Mussen – Dirk-Jan Hoek

Graphic novel van Dirk-Jan Hoek over de mussenjacht die onder Mao in China werd gevoerd. De Chinese dictator gaf opdracht alle mussen in het communistische China te doden omdat ze het graan zouden opeten.

Dong Tjong is leraar in een klein dorpje in China, en hij is een groot vogelliefhebber. Opeens geeft de grote roerganger Mao het bevel om alle mussen uit te roeien, omdat ze de oogst opeten. Dong Tjong moet met zijn leerlingen katapulten maken en elke week een zak vol dode mussen inleveren bij de autoriteiten. Dong bedenkt een plan om de mussen te redden, ook al brengt hij zichzelf en zijn vrouw daarmee in groot gevaar.

In een heldere stijl schetst Dirk-Jan Hoek een prachtig beeld van het communistische China, en vertelt hij over een zwarte bladzijde in de recente geschiedenis van dit land.

Mao’s mussen – Dirk-Jan Hoek
De vierde plaag

ISBN: 9789054924081
Uitgever: Bezige Bij
Paperback, 96 pagina’s
Prijs: € 17,90

Bestel dit boek bij:

Wim RuskaOud-judoka Wim Ruska heeft een plek gekregen…
Seamus Heaney in 2009 De Noord-Ierse dichter en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: