Marilyn Monroe, een portret (Cultura)

Monroe in ‘Asphalt Jungle’ (1950)

Het was zondag precies vijftig jaar geleden dat actrice Marilyn Monroe op een tragische manier om het leven kwam. Een portret.

Marilyn Monroe, eigenlijk Norma Jean Mortenson, begon haar carrière als fotomodel en werd uiteindelijk ook wereldberoemd als actrice. Tot haar bekendste films behoren The Misfits, ‘Gentlemen Prefer Blondes en Some Like It Hot .

Bekijk hieronder een ‘Cultura Portret’ van de Amerikaanse filmactrice

- advertentie -

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

paulus-apostel
Beeld van Paulus op het Sint-Pietersplein - Foto: CCHoogleraar…
Het gevonden beeldjeArcheologen hebben in het centrum van Groningen

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: