Marilyn Monroe komt naar De Nieuwe Kerk Amsterdam

In het jaar dat ze negentig zou zijn geworden gaat De Nieuwe Kerk Amsterdam omzien naar een groot stijlicoon: Marilyn Monroe. Van 1 oktober tot en met 5 februari 2017 is de tentoonstelling over haar leven en haar nalatenschap, met veel persoonlijke bezittingen uit haar laatste huis op 5th Helena Drive in Brentwood, California, te bezoeken.

Na haar dood werden haar eigendommen gezamenlijk opgeslagen en decennialang onberoerd gelaten door de erfgenamen. 37 jaar later begon de veiling ervan, eerst bij Christie’s in New York, gevolgd door een reeks andere veilinghuizen. Een groot deel werd gekocht door Monroe-verzamelaar Ted Stampfer, en dat zijn de voorwerpen die de tentoonstelling presenteert. De privéobjecten, waaronder beroemde kledingstukken, accessoires en persoonlijke documenten, geven samen met foto’s en filmfragmenten een uniek, intiem beeld van deze vrouw, binnen en buiten het zicht van de camera.

Photograph of Norma Jeane Baker aka. Marilyn Monroe in the beginning of her modeling career, 1945. Photographer: David Conover, Copyrights Ted Stampfer

Photograph of Norma Jeane Baker aka. Marilyn Monroe in the beginning of her modeling career, 1945. Photographer: David Conover, Copyrights Ted Stampfer

In deze biografische tentoonstelling gaat Marilyns wereld open, met de succesvolle, glamorous buitenkant, de vaak eenzame binnenkant vol tegenslagen, en haar geestige, creatieve en progressieve persoonlijkheid. Vastbesloten om carrière te maken op haar manier, bereikte ze het aanzien dat velen, ook nu nog, tot de verbeelding spreekt. Haar uitspraak:

‘I don’t mind living in a man’s world, as long as I can be a woman in it’

…zegt veel over wie ze was en wie ze wilde zijn. Over haar tijd en de wereld waarin ze leefde.

- advertentie -

Boek: Marilyn Monroe – Metamorphosis

Ondersteboven – Nederland in de jaren 60
Op zaterdag 19 maart start een nieuwe achtdelige documentaireserie van NTR en…
Gobelinzaal met Aziatische voorwerpen en de knikpoppen in Slot Zuylen, 1907
Van 23 april tot en met 25 september 2016 richt Slot Zuylen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: