Marilyn Monroe Marathon bij Filmmuseum EYE

Still met Marilyn Monroe uit Some Like it Hot (1959)

Ter gelegenheid van Marilyn Monroe’s vijftigste sterfdag houdt Filmmuseum EYE op zondag 5 augustus een Marilyn Monroe Marathon.

Zondag is het precies vijftig jaar geleden dat de in 1926 geboren Norma Jean Mortenson, door velen de ‘sexiest woman of the century’ genoemd, tragisch aan haar einde kwam. Marilyn Monroe overleed op 5 augustus 1962, waarschijnlijk aan een overdosis slaappillen. Kort hiervoor was ze ontslagen bij de film Something’s Gotta Give.

Marilyn Monroe werkte met een aantal grote regisseurs, onder wie Billy Wilder, John Huston, Otto Preminger en Howard Hawks en liet een erfenis achter van een vijftiental memorabele films.

- advertentie -Filmmuseum EYE staat komende zondag dus met een Marilyn Monroe Marathon stil bij de vijftigste sterfdag van de actrice. Er worden vijf films van en over Monroe vertoond. Op het programma staan onder meer The Misfits en Some Like It Hot – Monroe’s beste films – en het zelden vertoonde Let’s Make Love, met Yves Montand als Monroe’s tegenspeler.

Het programma duurt van 11.30 tot 22.00 uur en voor de beste Marilyn Monroe-lookalikes heeft het museum twintig gratis kaartjes beschikbaar gesteld.

PinkPerspectivesHet Amsterdam Museum lanceert vrijdag een mobiele tour waarin…
kaboel-nationaal-museum-gr
Interieur van het museum in Kabul - Foto: CC/Carl…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: