Marine ruimt gevaarlijke mijn Tweede Wereldoorlog

Foto: Defensie

Een mijnenjager van de Marine heeft vrijdagochtend in de Wielingen, de druk bevaren westelijke hoofdgeul naar de Westerschelde, een zware zeemijn tot ontploffing gebracht. Het ging om een mijn uit de Tweede Wereldoorlog die een direct gevaar vormde voor de scheepvaart.

Donderdag kwam bij de marine het bericht binnen dat een visserskotter een “mijnachtig object” had opgevist en weer overboord hadgezet. De mijnenjager Hr. Ms. Willemstad werd er daarop op uitgezonden om het object te onderzoeken. Het bleek om een van de beruchtste mijnsoorten uit de Tweede Wereldoorlog te gaan, een Duitse invloedsmijn van het type GC.

- advertentie -

Luitenant-ter-zee 1 Michel Woltman:

Deze mijn is niet alleen voorzien van een akoestische en magnetische ontsteking, maar ook van boobytraps. Dus een direct gevaar voor de scheepvaart in deze drukbevaren route.

Marineduikers plaatsten vrijdagochtend een explosieve lading op de mijn, waarna deze gecontroleerd tot ontploffing werd gebracht.

Tram van het GVBHet Amsterdamse vervoersbedrijf GVB gaat onderzoeken…
Indisch Monument in Den HaagBij het Indisch Monument in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: