Marley, de ‘definitieve documentaire’ over Bob Marley

Marley – Kevin Macdonald

Sind deze week draait de documentaire Marley van Kevin Macdonald in de Nederlandse bioscopen. Volgens de makers is het de ‘definitieve documentaire’ over de wereldberoemde reggaezanger Bob Marley.

De Jamaicaanse zanger, gitarist en componist wordt gezien als de belangrijkste reggaemuzikant aller tijden. Hij was echter niet alleen muzikant, maar ook spiritueel leider. Marley werd in 1964 leider van de groep The Wailers. De nummers van de groep gingen vaak over de politiek en waren vanaf 1970 ook geregeld geïnspireerd op de rastafarigodsdienst van Marcus Garvey.

Voor Bob Marley en zijn Wailers was het jaar 1974 erg belangrijk. Eric Clapton scoorde toen een wereldhit met het door Marley geschreven nummer I shot the sheriff. Hierna werden ook Bob Marley & The Wailers wereldberoemd.

- advertentie -

Bob Marley werd slechts 36 jaar. Hij overleed op 11 mei 1981 aan de gevolgen van kanker.

Na zijn dood verschenen er al veel documentaires over de beroemde reggaemuzikant. De docu Marley wordt door de makers bestempeld als de ‘definitieve documentaire’. Filmmaker Kevin Macdonald kreeg voor de film toegang tot beeldmateriaal uit het familiearchief. Ook werkten verschillende erfgenamen van de muzikant aan de documentaire mee.

De trailer van de documentaire

Afb: KBEen mijlpaal voor het digitale historische krantenarchief van…
Oorlogsfotograaf Horst Faas (79) overleden‎ De Duitse oorlogsfotograaf Horst…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: