Massagraf met ‘versneden’ lichamen gevonden in Maya-stad

Willekeurige foto van een Maya-piramide

Willekeurige foto van een Maya-piramide

Bij opgravingen in Mexico hebben archeologen een 1400 jaar oud massagraf gevonden. De ontdekking werd gedaan in de oude Maya-stad Uxul.


Na bestudering van de skeletten concluderen de archeologen van de universiteit van Bonn dat veel van de slachtoffers in stukken werden gesneden. Op de botten werden snijsporen aangetroffen. Volgens de onderzoekers ondersteunt de ontdekking de stelling dat de Maya’s de gewoonte hadden om lichamen van krijgsgevangenen en tegenstanders in stukken te snijden.

In totaal zijn er al vierentwintig skeletten in het graf gevonden. Dat de skeletten niet compleet waren begraven was al snel duidelijk aangezien veel schedels op een andere plek lagen dan de rompen. Later ontdekten de archeologen dus ook snijsporen. Veel van die snijsporen zijn aangetroffen bij de nekwervels wat erop wijst dat de mensen inderdaad werden onthoofd.

Ook blijkt bij sommige slachtoffers de onderkaak te zijn verwijderd.

- advertentie -

Duidelijk is dat in het graf in ieder geval dertien mannen en twee vrouwen werden begraven. Op het moment van overlijden waren ze allemaal tussen de 18 en 42 jaar oud.

Still NOS
Still NOSEen tienjarige jongen deed op de zolder…
Skelet van de bekende Tyrannosaurus Rex 'Sue' - Foto: CC/Steve Richmond
Skelet van de bekende Tyrannosaurus rex 'Sue' -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: