Matera en Plovdiv culturele hoofdstad van 2019

Matera - cc

Matera – cc

De Italiaanse stad Matera en het Bulgaarse Plovdiv mogen zich in 2019 culturele hoofdstad van Europa noemen. De Europese Unie heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Matera bevindt zich in de Zuid-Italiaanse regio Basilicata. De stad is vooral bekend vanwege de Sassi, een oude wijk die bestaat uit huizen die deels uit de bergen uitgehouwen zijn.

Plovdiv is de op een na grootste stad van Bulgarije. Het gaat om een van de oudste steden van Europa. De oudste aanwijzingen van permanente bewoning dateren namelijk al van rond 6000 voor Christus. De stad telt meer dan tweehonderd archeologische sites, waaronder een antiek theater uit de tweede eeuw na Christus en een Romeins forum.

Leeuwarden is in 2018 culturele hoofdstad (samen met de Maltese stad Valetta). Namens Nederland zijn eerder Amsterdam (1987) en Rotterdam (2001) al Culturele Hoofdstad van Europa geweest.

- advertentie -
Paus Paulus VI in 1967
Paus Paulus VI in 1967De paus heeft zijn…
Seth Gaaikema in 1985 - cc
Seth Gaaikema in 1985 - ccCabaretier Seth Gaaikema…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: