Máxima-tentoonstelling geopend door koningin Beatrix

Koningin Beatrix heeft zaterdag bij Paleis Het Loo een tentoonstelling geopend die in zijn geheel gewijd is aan prinses Máxima.

In de tentoonstelling wordt teruggeblikt op de afgelopen tien jaar waarin Máxima in Nederland woonde. Startpunt van de tentoonstelling is Máxima’s eerste officiële kennismaking met het Nederlandse volk. De dag dus, waarop de verloving met prins Willem-Alexander via de televisie in 2001 bekend werd gemaakt. Daarna wordt er aandacht besteedt aan Máxima’s introductieperiode met de kennismakingsbezoeken.- advertentie -

Prins Willem-Alexander en Máxima in 2001

Andere onderwerpen die in de tentoonstelling, getiteld MÁXIMA, 10 jaar in Nederland, aan bod komen zijn onder meer de huwelijksvoltrekking in 2002 en de doop van prinses Amalia.

De prinses speelt uiteraard een belangrijke rol in de dynastieke opvolging. Daarnaast vervult ze verschillende maatschappelijke posities. Zo is ze bijvoorbeeld beschermvrouw van het Oranje Fonds en erevoorzitter van het platform CentiQ, dat zich bezighoudt met het geven van financiële educatie aan jongeren. Alle verschillende ´rollen´ van de prinses worden in de tentoonstelling belicht, mede aan de hand van foto’s en filmbeelden. Ook zijn er zo’n twintig outfits van Máxima te zien. De prinses heeft deze kleding voor de tentoonstelling uitgeleend.

De tentoonstelling loopt van 8 mei tot en met 4 september 2011 en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De eerste officiële kennismaking met Nederland:

miro-constellaties-1959-gr
In samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België en…
Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft in de Rabobank een nieuwe hoofdsponsor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: