Maya-stad ontdekt in Mexicaans oerwoud

Muur in de ruïnestad Lagunita (colimatrespuntocero.com)

Muur in de ruïnestad Lagunita (colimatrespuntocero.com)

Archeologen hebben in het oerwoud van Mexico een verdwenen Maya-stad gevonden. Dat meldt de NOS.


De stad wordt door de onderzoekers Lagunita genoemd. In de oude stad zijn verschillende monumentale gebouwen, pleinen en een twintig meter hoge piramide gevonden. Ook werd een ommuurd terrein aangetroffen waar de Maya´s een balspel beoefenden.

De ruïnestad, die rond de achtste eeuw na Christus een bloeiperiode zou hebben doorgemaakt, bevindt zich in het natuurreservaat van Chalakmul, in het zuiden van Mexico.

Volgens de NOS-correspondent Cees Zoon wordt de ruïnestad toegankelijk gemaakt voor het publiek, maar gaat het nog wel even duren voor de stad door toeristen kan worden bezocht.

- advertentie -
Zeventiende-eeuws blauw majolica bord (RCE)
Zeventiende-eeuws blauw majolica bord (RCE)Tijdens de opgraving van…
Oude kaart van het gebied
Oude kaart van het gebiedDe Amerikaanse historicus John…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: