Medeaanklager Demjanjukproces overleden

Foto: Still YouTube

Rob Wurms, een van de zogenaamde mede-aanklagers in het Demjanjuk-poces, is vorige week op 68-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de NOS.

Wurms was tot 2003 voorzitter van het Centraal Joods Overleg (CJO). In het proces tegen de van oorlogsmisdaden verdachte John Demjanjuk vertegenwoordige Wurms zijn twee zusjes die tijdens de oorlog werden omgebracht in concentratiekamp Sobibor. Wurms zou binnenkort een betoog houden.Rob Wurms was niet de enige medeaanklager in het Demjanjukproces. Er zijn meer dan dertig slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers die in het proces als medeaanklager optreden.

- advertentie -

De 90-jarige Demjanjuk staat in München terecht voor medeplichtigheid aan de moord op bijna 28.000 Joden. De geboren Oekraïner zou tijdens de Tweede Wereldoorlog kampbewaker in Sobibor zijn geweest. Zelf ontkent hij dit. Een week geleden hoorde de in de Oekraïne geboren Demjanjuk zes jaar tegen zich eisen.

Acht bekende Nederlanders hebben hun naam verbonden aan de stichting die zich…
Voormalig kasteel van Reinhard Heydrich - Foto: denik.czIn Tsjechië…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: