Mediatycoon George Hearst jr. (84) overleden

Hearst Tower in New York

George Hearst jr., kleinzoon van de beroemde dagbladuitgever en kunstverzamelaar William Randolph Hearst, is maandag 84-jarige leeftijd overleden. Zijn bedrijf heeft dat bekendgemaakt.

George Hearst jr. had ruim vijftig jaar de leiding over Hearst, het bekende Amerikaanse mediaconglomeraat dat in 1887 werd opgericht door zijn grootvader William Randolph Hearst.

In 1996 werd George Hearst jr. bestuursvoorzitter. Hij bleef dat tot zijn dood.

- advertentie -

Het bedrijf geeft momenteel onder meer bladen als Elle, Marie Claire, Cosmopolitan en Esquire uit. Daarnaast heeft het bedrijf bijna dertig televisiezenders.

Foto: VPROHet televisieprogramma O'Hanlons Helden heeft de Zilveren Nipkowschijf.…
Foto: FU WorksDe Nederlandse speelfilm Süskind is binnenkort te…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: