Meer aandacht voor prestaties bij verstrekking cultuursubsidies

Foto: stock.xchng

Foto: stock.xchng

Minister Bussemaker van Cultuur gaat bij het verstrekken van subsidies in de culturele sector meer kijken naar de prestaties van de verschillende instellingen. Tot nu toe werd vooral gekeken naar de toekomstplannen van de aanvragers.


Volgens de minister bieden prestaties meer garanties voor de toekomst. Nu ligt de nadruk nog sterk op de beoordeling van op de toekomst gerichte plannen. Dit zijn volgens de bewindsvrouw vaak ambitieuze plannen. Zij wil meer evenwicht tussen die ambities en de in het verleden behaalde resultaten, bijvoorbeeld als het gaat om eigen inkomsten of publieksbereik.

Bussemaker schrijft dit zaterdag in een brief over het Cultuurstelsel 2017-2020 aan de Tweede Kamer.

Volgens Bussemaker is er ruimte om de kwaliteit en de werking van het cultuurstelsel te verbeteren. Meer samenwerking tussen de overheden zou bijvoorbeeld de administratieve lasten van de instellingen kunnen verlichten. Instellingen die zowel subsidie van het rijk als van de gemeente subsidie ontvangen moeten hun aanvragen nu op verschillende manieren en tijdstippen indienen. Een beter afstemming tussen de verschillende overheden is volgens Bussemaker mogelijk.

De minister hoopt verder dat musea nog meer gaan samenwerken, onder meer op het gebied van educatie, publieksbereik, wetenschap en collectiebeleid. Kansrijke samenwerkingsprojecten wil ze financieel ondersteunen.

Erik of Het klein insectenboek - Godfried BomansDe…
Het toegangskaartje voor de Europacupfinale Feyenoord-Celtic uit 1970De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: