Meer dan 8 miljoen museumbezoeken met Museumkaart

Museumkaart

Museumkaart

In 2015 hebben 1,2 miljoen Museumkaarthouders 8,3 miljoen museumbezoeken afgelegd. Het aantal kaarthouders stijgt sinds 2011 met circa 100.000 per jaar. Gebruikers van de Museumkaart, die dit jaar 35 jaar bestaat, bezoeken musea gemiddeld 6,8 keer per jaar. Dat meldt de Museumvereniging in een persbericht.

In 2014 ging het om 7,4 miljoen bezoeken door 1,1 miljoen kaarthouders. Het aantal bezoeken steeg met 8 procent. De toename van het aantal Museumkaarten en bezoeken in de afgelopen jaren hangt volgens de Museumvereniging samen met de (her)openingen van musea, bijzondere tentoonstellingen en uitbreiding van het aantal musea dat de kaart accepteert.

Sinds 1 januari is de kaart ook geldig in Kasteel Huis Bergh, Kasteel Cannenburgh, Kasteel Heeswijk, Jan Uten Houte, De Looijerij, Micropia, Museum Nijkerk, het Noord Veluws Museum en Space Expo.

Boek: De 250 leukste musea van Nederland en Vlaanderen

- advertentie -
‘Bouwen op papier’: bijzondere architectuurboeken
Museum Het Valkhof in Nijmegen staat in de tentoonstelling ‘Bouwen op papier’…
Depot Mauritshuis (Mauritshuis, Den Haag - Fotograaf: Ivo Hoekstra)
Het Mauritshuis is vooral bekend om de Hollandse en Vlaamse schilderijen uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: