Meer info over Eerste Wereldoorlog op Wikipedia

De klaproos, symbool van de Eerste Wereldoorlog – Foto:CC

Zaterdag treden vrijwilligers uit Europa en Australië met elkaar in contact om de Eerste Wereldoorlog te herdenken én om er gezamenlijk voor te zorgen dat er meer informatie over de Grote Oorlog op Wikipedia wordt geplaatst.

Hiervoor worden zogenaamde edit-a-thons gehouden. De vrijwilligers komen dan bij elkaar om er gezamenlijk voor te zorgen dat bepaalde Wikipedia-pagina’s over de Eerste Wereldoorlog worden uitgebreid. Ook zullen er nieuwe pagina’s worden aangemaakt, in verschillende talen.


Extra afbeeldingen

Het evenement wordt georganiseerd door Wikimedia in samenwerking met Europeana, de digitale bibliotheek van Europa. Ook verschillende musea participeren in het project. De organisatoren hopen met de edit-a-thons meer personen en organisaties te betrekken bij het werk van de Wikimedia Foundation, de stichting achter de populaire online encyclopedie Wikipedia.

- advertentie -

Er worden zaterdag edit-a-thons gehouden in zes landen: Australië, België, Nederland, Servië, Zweden en Groot-
Britannië. In Griekenland kan men deelnemen via een online event.

De deelnemers kunnen onder meer gebruikmaken van WOI-materiaal uit de archieven van Europeana. Hierdoor kan er onder meer een grote hoeveelheid nieuwe afbeeldingen aan bestaande artikelen worden toegevoegd.

Meer informatie over de edit-a-thons is hier te vinden.

Gerelateerde uitgaven:

De filn na morgen - Jan Cremer (Adams Amsterdam…
[caption id="attachment_23102" align="alignnone" width="560"]Foto: Ministerie van Cultuur van Peru Archeologen hebben in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: