Meer informatie over Tweede Wereldoorlog op Wikipedia

Het NIOD en Wikimedia Nederland willen dat er nog meer informatie over de Tweede Wereldoorlog op de online encyclopedie Wikipedia wordt geplaatst. De twee instellingen houden daarom eind deze maand een bijeenkomst voor zogenaamde Wikipedianen.


Wikipedianen zijn mensen die artikelen op Wikipedia plaatsen of al bestaande artikelen uitbreiden of aanpassen. Ook mensen die nog geen berichten plaatsen, maar dat in de toekomst mogelijk wel willen doen, zijn welkom op de bijeenkomst.

Wikimedia:

“Wikipedia is voor veel mensen de eerste halte op zoek naar kennis: 70 procent van de Nederlanders gebruikt Wikipedia als ze iets willen weten. Het is belangrijk dat over een onderwerp als de Tweede Wereldoorlog op Wikipedia veel, heldere en feitelijk juiste informatie te vinden is.”

Dit jaar en volgend jaar wil Wikimedia Nederland de inhoud van Wikipedia over de Tweede Wereldoorlog verbeteren en uitbreiden. Dit in samenwerking met onder meer het NIOD, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Nationaal Archief en Koninklijke Bibliotheek.

- advertentie -

Schrijven of aanvullen

De informatiebijeenkomst wordt op zaterdag 29 november gehouden bij het NIOD in Amsterdam. Deelnemers krijgen een lezing van een NIOD-onderzoeker over het Nederlandse verzet, en kunnen vervolgens aan de slag om Wikipedia-artikelen te schrijven of aan te vullen. De bibliotheek van het NIOD staat tot hun beschikking en er zijn NIOD medewerkers (en ervaren Wikipedia-bewerkers) aanwezig om hulp te bieden. Deelname is gratis.

Bezoek voor meer informatie (programma / aanmelding) de website van Wikimedia.

Model van Kamp Westerbork - Foto: CC
In 2013 promoveerde historica Eva Moraal aan de UvA - in samenwerking…
Karel Appel - Winterlandschap 1942. Olieverf op doek. Collectie RCE
Tijdens de Tweede Wereldoorlog kocht de Nederlandse Staat meer kunst dan ooit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: