Meesterwerken Mauritshuis naar Gemeentemuseum

De Stier – Paulus Potter, 1647

Ruim honderd werken uit de collectie van het Mauritshuis zijn vanaf volgende week zaterdag te zien in het Gemeentemuseum Den Haag.

Aanleiding voor de verhuizing van de werken is de renovatie en uitbreiding aan het pand van het Mauritshuis in Den Haag. Tijdens de verbouwing wordt het museum via een ondergrondse foyer verbonden met de zijvleugel van het tegenover gelegen gebouw Plein 26. Het is de bedoeling dat de renovatiewerkzaamheden medio 2014 worden afgerond.Tot die tijd zijn ruim honderd werken uit de collectie van het Mauritshuis te zien in het Gemeentemuseum. Het gaat onder meer om schilderijen als Vermeers Gezicht op Delft, De stier van Paulus Potter en De anatomische les van Rembrandt.

- advertentie -

Ook het wereldberoemde Meisje met de parel van Johannes Vermeer is vanaf zaterdag 28 april in het Gemeentemuseum te zien. Dit doek is echter niet gedurende de hele verbouwing in Den Haag te bewonderen. Eind mei gaat het werk op tournee naar onder meer Japan en de Verenigde Staten.

Een van de geschonken werken: Ice Box, Peter Saul,…
Cristo Portacroce Trascinato Da Un Manigoldo - Girolamo de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: