Meesterwerken Rijksmuseum op zuivelpakken Albert Heijn

Meesterwerken Rijksmuseum op zuivelpakken Albert Heijn

Onderhand zal zo’n beetje iedere Nerderlander wel weten dat het Rijksmuseum over een paar dagen wordt heropend. En wie het nog niet weet kan het vanaf vandaag ook merken in de Albert-Heyn. Op de zuivelpakken van deze grote supermarktketen zijn vanaf deze week namelijk afbeeldingen van zestien topstukken uit het Rijksmuseum te vinden.

Het gaat om miljoenen literpakken melk, vla en yoghurt van het huismerk van de supermarkt.


Still uit de commercial van Albert Heijn

Daarop zijn sinds maandag afbeeldingen te vinden van bekende meesterwerken als Rembrandts Nachtwacht, het Melkmeisje van Vermeer, een zelfportret van Van Gogh, maar ook Nijntje van Dick Bruna. Door deze zuivelpakken te kopen kan het publiek ook actiezegels sparen. Wie vier van deze zegels heeft verzameld krijgt vijf euro korting op een entreekaartje voor het nieuwe Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum opent op 13 april de deuren na een lange periode van renoveren, restaureren en verbouwen. Ter gelegenheid hiervan hebben Rijksmuseum en Albert Heijn de actie ‘Rijks aan tafel’ opgezet. Doel van de actie is om “gesprekken aan tafel te stimuleren over kunst”.

Op de zuivelpakken staat een afbeelding van het kunstwerk met korte omschrijving, verrassende feiten en een raadseltje. Naast publiciteit in de winkels van Albert Heijn krijgt de actie ook via Facebook en Twitter aandacht, onder andere door een filmpje van de bekende manager Harry.

Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum:

Het Rijksmuseum is van iedereen. We willen de Nederlanders op een laagdrempelige manier verrassen met onze prachtige collectie. Een gesprek over kunst aan de keukentafel stimuleert hopelijk een bezoek aan de echte werken in het prachtig vernieuwde Rijksmuseum.

Promotievideo voor ‘Rijks aan tafel’

Gerelateerde boeken:

Museumweekend 2013Tijdens het afgelopen Museumweekend hebben 900.000 mensen een…
El Lissitkzy, Proun Vrasjtsjenia, ca. 1919 - Foto: Perry…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: