‘Meisje met de parel’ verlaat Den Haag

Meisje met de parel – Johannes Vermeer, ca. 1665

Het bekende schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer is nog een week te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. Daarna reist het schilderij samen met zo’n vijftig topstukken af naar Japan.

Het werk maakt onderdeel uit van de collectie van het Mauritshuis in Den Haag. In verband met een grote verbouwing was het schilderij de laatste tijd, samen met veel andere topstukken uit de collectie, te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Zo’n vijftig schilderijen, waaronder Meisje met de parel van Vermeer en Het puttertje van Fabritius, zijn in 2012 achtereenvolgens te zien in het Tokyo Metropolitan Art Museum en Kobe City Museum. Daarna reist een selectie van de werken in 2013 af naar de Verenigde Staten.

- advertentie -Het Mauritshuis leent ruim dertig schilderijen uit aan de Young, Fine Arts Museums of San Francisco en High Museum of Art in Atlanta. De Amerikaanse tour eindigt met een selectie van tien topstukken in The Frick Collection in New York.

Het Meisje met de parel is op vrijdag 15 juni dus voorlopig voor het laatst in Nederland (Gemeentemuseum in Den Haag) te bewonderen. Halverwege 2014 opent het vernieuwde Mauritshuis de deuren.

De gehele vaste collectie is dan weer terug in Den Haag en te zien in het volledig gerenoveerde stadspaleis.

Oude Molen bij Oele - Piet MondriaanBij veilinghuis Christie’s…
De Belgische kunstinstelling Bozar heef plannen voor een nieuwe bibliotheek en een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: