‘Mens eet al 6700 jaar popcorn’

Popcorn

Volgens een nieuwe studie zouden mensen 6700 jaar geleden al popcorn hebben gegeten. Dat is ongeveer 1700 jaar langer dan tot nu toe werd aangenomen.

Dat de mens al zeer lang gepofte maïs eet was bekend. In een grot in New Mexico zijn al eens resten gevonden die aantoonden dat indianen het 5000 jaar geleden al aten.

Wetenschappers van het Smithsonian-instituut in Washington zeggen nu nog veel ouder bewijs te hebben gevonden.

- advertentie -
´

Foto: Smithsonian

In Peru stuitten archeologen tijdens onderzoek namelijk op ongeveer 6700 jaar oude popcorn-resten. De popcorn zou klaargemaakt zijn door de maïskolven te roosteren op hete kolen of boven vuur.

Volgens de onderzoekers werd de popcorn destijds gezien als een echte lekkernij en werd het zeker niet dagelijks genuttigd.

De vondsten werden gedaan bij de Peruviaanse archeologische sites Paredones en Huaca Prieta. Er werden stukjes gepofte maïs gevonden van 4000 tot 6700 jaar oud.

Volgens de onderzoekers ontstond maïs ongeveer 9000 jaar geleden in het huidige Mexico uit een grasachtig plantje genaamd teosint. Enkele duizenden jaren later verscheen de maïs in Zuid-Amerika en ontstonden er verschillende soorten.

duffel-wapen
Wapen van DuffelBij het Belgische Duffel (provincie Antwerpen) is…
noord-zuid-lijn-rokin
Station Rokin van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn - Foto: CC/MojitoTijdens…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: