Menselijke botten uit mogelijk 16e eeuw gevonden in Venlo

Bij graafwerkzaamheden aan gasleidingen in Venlo zijn eeuwenoude oude menselijke resten gevonden.

De menselijke resten zijn inmiddels onderzocht door de Nederlands Forensische Instituut en de Forensische Opsporing. Het blijkt te gaan om de overblijfselen van een persoon die leefde in de zestiende of zeventiende eeuw.

De vondst werd gedaan op de de Hogeschoorweg / Dr.Blumenkampstraat in Venlo. De botten zijn inmiddels overgedragen aan de stadsarcheoloog.

3D-scan van de dodo (Dodo Research Programme)
Wetenschappers uit onder meer Nederland hebben een volledige 3D-scan gemaakt van de…
Still video
Still video Bij Bikschote, een plaatsje in West-Vlaanderen,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: