Dark
Light

Menselijke resten gevonden in Westfriese Omringdijk

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartiern HN
Bij versterkingswerkzaamheden van de Westfriese Omringdijk bij Oosterleek (gemeente Drechterland) zijn deze week een aantal oude menselijke botresten gevonden. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om twee skeletten en een aantal losse botten van andere individuen. Ze dateren waarschijnlijk uit de zeventiende eeuw. Opmerkelijk aan het meest complete skelet is de vreemde ligging van de schedel ten opzichte van de rest van het lichaam.

Archeologen hebben de resten afgedekt en onderzoeken nu de vindplaats. Een archeoloog gespecialiseerd in botresten doet binnenkort nader onderzoek. Dan wordt ook meer duidelijk over de herkomst en achtergrond.

Het is de eerste keer dat er menselijke resten worden gevonden tijdens het versterkingswerk van de Omringdijk. Eerder werden al wel funderingen van woningen, oude munten en keramiek gevonden. Naar aanleiding van het archeologisch onderzoek zijn de werkzaamheden aan de dijk bij Oosterleek enkele dagen stilgelegd.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×