Menselijke resten gevonden in Westfriese Omringdijk

Foto: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartiern HN

Bij versterkingswerkzaamheden van de Westfriese Omringdijk bij Oosterleek (gemeente Drechterland) zijn deze week een aantal oude menselijke botresten gevonden. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om twee skeletten en een aantal losse botten van andere individuen. Ze dateren waarschijnlijk uit de zeventiende eeuw. Opmerkelijk aan het meest complete skelet is de vreemde ligging van de schedel ten opzichte van de rest van het lichaam.

Archeologen hebben de resten afgedekt en onderzoeken nu de vindplaats. Een archeoloog gespecialiseerd in botresten doet binnenkort nader onderzoek.

- advertentie -Dan wordt ook meer duidelijk over de herkomst en achtergrond.

Het is de eerste keer dat er menselijke resten worden gevonden tijdens het versterkingswerk van de Omringdijk. Eerder werden al wel funderingen van woningen, oude munten en keramiek gevonden.

Naar aanleiding van het archeologisch onderzoek zijn de werkzaamheden aan de dijk bij Oosterleek enkele dagen stilgelegd.

Swiebertje en Malle PietjePiet Ekel, de acteur die vooral…
vals-bankbiljet-alves-dos-reis
Vals biljet van Alves dos Reis (Geldmuseum)Met de gezinstentoonstelling…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: