Mensentanden ontdekt in 300 jaar oud Christusbeeld

Een driehonderd jaar oud Christusbeeld in Mexico heeft tijdens een restauratie onlangs een bijzonder geheim prijsgegeven. Restaurateurs ontdekten dat in de mond van het beeld echte mensentanden zijn verwerkt. Het Mexicaanse Nationaal Antropologisch en Historisch Instituut (INAH) heeft dat bekendgemaakt.

Vanwege de restauratie werd het Christusbeeld, getiteld El Señor de la Paciencia (Heer van het geduld), onlangs uitvoerig onderzocht. Toen er röntgenfoto’s werden gemaakt, zagen de restaurateurs lange tanden in het beeld zitten, compleet met wortels. Nader onderzoek wees uit dat het echte mensentanden zijn. Vermoed wordt dat de tanden geschonken zijn door een gelovige. De tanden verkeren volgens de onderzoekers nog in goede staat.

Hallazgo en restauración del ‘Señor de la Paciencia’

Fonds voor CultuurparticipatieHet Fonds voor Cultuurparticipatie heeft 200.000…
Robin Williams - cc
Robin Williams - ccDe bekende Amerikaanse acteur en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: