Met de auto door een 2300 jaar oude boom

De Wawona Tree is misschien wel de beroemdste boom van de Verenigde Staten. Deze reuzensequoia (mammoetboom) stond in Yosemite National Park en werd vooral bekend doordat er in 1881 een tunnel werd gemaakt die dwars door de boom liep. Hiervoor werd een opening vergroot die tijdens een brand was ontstaan.

Wawona Tree werd een enorme toeristische attractie. Op bovenstaande foto uit 1939 poseren een aantal personen in een auto bij de boom.

De reuzensequoia staat momenteel niet meer rechtop. In 1969 viel hij nadat op de kroon een grote hoeveelheid sneeuw was gevallen. Volgens sommige schattingen was de boom op dat moment zo’n 2300 jaar oud. De Wawona Tree was maar liefst 69 meter hoog en had aan de voet een doorsnede van bijna acht meter.
Omgevallen Wawona Tree - Foto: CC

Omgevallen Wawona Tree – Foto: CC
Aanval op de marinebasis Pearl Harbor - US Navy
De vlootbasis Pearl Harbor op Hawaii werd in de ochtend van 7…
Kinderen in Auschwitz, kort na de bevrijding (1945)
Op 27 januari 1945 wordt Auschwitz bevrijd door het Rode Leger. In…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: