Met iPhone wandelen door Amsterdam van 1572

Still van de applicatie

Wie een iPhone heeft kan sinds kort met behulp van een nieuwe applicatie als het ware wandelen door het Amsterdam van 1572.

De applicatie is ontwikkeld door Nelson Ferraz – een Braziliaan die momenteel in Amsterdam woont – en is sinds deze week gratis te downloaden.

Wie met de applicatie op zak door de Amsterdamse binnenstad wandelt krijgt zijn locatie op de kaart uit 1572 te zien. De app maakt gebruik van een kaart

- advertentie -van Amsterdam die in de zestiende eeuw werd gemaakt door de uit Keulen afkomstige cartograaf en geestelijke Georg Braun (1541-1622).

De ontwikkelaar van de applicatie zegt tegenover Nieuws Uit Amsterdam dat het af en toe niet eenvoudig was om de gps-coördinaten te koppelen aan de handgetekende kaart.

Sommige plekken blijken in de zestiende eeuw door de kaartenmaker namelijk overdreven groot te zijn afgebeeld.

Huygens INGHet Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING)…
WilhelmusDe Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBO) wil dat de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: