Métronome, een televisieserie over de geschiedenis van Parijs

Métronome

Op de Franse televisiezender TV5MONDE gaat woensdag een televisieserie over de geschiedenis van Parijs van start. De Franstalige serie wordt in het Nederlands ondertiteld.

De vierdelige serie wordt gepresenteerd door schrijver en acteur Lorànt Deutsch en is gebaseerd op zijn boek Métronome. In dat boek beschreef hij de geschiedenis van Parijs aan de hand van 21 metrostations. Van het boek werden meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht.


De eerste twee afleveringen worden woensdag achter elkaar uitgezonden. De laatste twee volgen een week later. De serie begint in 52 voor Christus. In dat jaar verbrandden de Romeinen de Gallische stad “Lucotecia”. De stad werd weer opgebouwd en kreeg de naam Lutetia. Later werd die naam veranderd in Parijs.

- advertentie -

In aflevering één en twee vertelt Lorànt Deutsch de kijker over de eerste tien eeuwen van de stad Parijs. Een week later reist hij verder en wordt het restant van de geschiedenis van Parijs behandeld.

Trailer van de serie (Franstalig):

Uitzendtijden:

Aflevering 1 & 2 – 14 november, 21:00 uur
Aflevering 3 & 4 – 21 november, 21:00 uur

Resten van de mammoet - Foto: Still YouTubeArcheologen hebben…
Geschiedenis Online Prijs 2012Vanaf donderdag kunnen er websites aangemeld…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: