Michel Krielaars auteur Maand van de Geschiedenis-boek

Michel Krielaars (Maand van de Geschiedenis)

Michel Krielaars (Maand van de Geschiedenis)

Michel Krielaars, chef Boeken van NRC Handelsblad, schrijft het Maand van de Geschiedenis-boek van dit jaar. In zijn boek zal hij schrijven over het eind van de Koude Oorlog, dit jaar vijfentwintig jaar geleden. Hij sluit daarmee aan op het thema van de Maand van de Geschiedenis: Vriend & Vijand.


Michel Krielaars (1961) studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in de Russische geschiedenis. Daarna was hij jarenlang redacteur voor Oost-Europa en de Sovjet-Unie bij NOS en Nova. Van 2007 tot 2012 was hij correspondent in Moskou voor NRC Handelsblad. Tegenwoordig is hij chef Boeken van deze krant.

Onlangs verscheen zijn non-fictiedebuut Het brilletje van Tsjechov, een verslag van zijn reizen door Rusland in de voetsporen van de Russische auteur.

Het Maand van de Geschiedenis-boek wordt uitgegeven door de CPNB uitgegeven en is tijdens de geschiedenismaand (oktober) in de boekhandel te koop voor 2,95 euro.

- advertentie -

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met ruim dertig culturele, toeristische en mediapartners. Historiek is mediapartner.

Ann B. Davis in 1973De Amerikaanse actrice Ann…
De fiets van Lautrec - Jan Boesman
De fiets van Lautrec - Jan BoesmanDe fiets…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: