Dark
Light

Michele ‘Nutella’ Ferrero (89) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd
Nutella - cc
Nutella - cc

Nutella - cc
Nutella – cc
Michele Ferrero, de man die bekend en rijk werd met producten als Nutella en Kinder Surprise, is op 89-jarige leeftijd overleden.

De Italiaan was al enige tijd ziek. Michele Ferrero bracht de bekende hazelnootpasta Nutella in 1964 op de markt. Vanuit de naar Ferrero vernoemde fabrieken werden echter veel meer bekende producten gefabriceerd.

Michele Ferrero bracht onder meer Tic Tac, Kinder chocolade, Mon Chéri, Ferrero Rocher en Pocket Coffee op de markt. Deze handel legde de Italiaan geen windeieren. Ferroro had een geschat vermogen van 20 miljard euro en was daarmee mogelijk de rijkste Italiaan.

Nutella-kookboeken

Volgens sommige berekeningen gaat er elke 2,5 seconde ergens in de wereld een pot Nutella over toonbank. De hazelnootpasta wordt overigens niet alleen als broodbeleg gebruikt. Liefhebbers maken onder meer Nutella-cakejes, Nutella-koekjes en zelfs Nutella-ijs. Er zijn ook verschillende Nutella-kookboeken op de markt.

Bekijk ook: Het grote Nutella-kookboek

10 best uses of Nutella:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×