Michiel de Ruyter en Hellevoetsluis

PRIKBORD – Het valt mij op, dat in de media als het over Michiel de Ruyter gaat nooit wordt vermeld dat zijn standplaats: Hellevoetsluis was. In Hellevoetsluis werd toch historie geschreven veel zeeveldslagen werden vanuit deze plaats gedirigeerd.

Lees het stuk van Bob van Dijk op mijn site over de historie van deze plaats op mijn site:Google: ´Het verhaal van een Hellevoeter´ Ook over de andere zeehelden die hier hun standplaats hadden wordt Hellevoetsluis niet of zelden genoemd.

Ook de Zilvervloot werd hier binnengehaald en afgehandeld. Wie kan hier iets zinnigs over zeggen?

- advertentie -

Afzender: Wim Balijon

Ook een bericht plaatsen op Historiek?

Boeken zoeken bij Bol.com:

Acta HistoricaPRIKBORD - In het kader van 200-jaar koninkrijk…
rivieraak-utrecht
De rivieraak - Foto: Gemeente UtrechtTijdens graafwerkzaamheden voor een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: