Middeleeuws ridderechtpaar in 3D

Het ridderechtpaar – Foto: RTV-NH


De provincie Noord-Holland heeft gezichtsreconstructies laten maken van het middeleeuwse ridderechtpaar Willem en Hildegonde van Brederode. De reconstructies zijn woensdag in Velsen onthuld. Dat meldt RTV Noord Holland.

Bij de Engelmunduskerk in Velsen werden in 1967 de resten van Willem I van Brederode (ca. 1226-1285) en dienst echtgenote Hildegonde gevonden. Over deze zogenaamde heer van Brederode was vrij veel bekend. Hoe hij er uit had gezien was echter niet bekend. Door de 3D reconstructie is daar verandering in gekomen.De ridder zelf blijkt met een behoorlijk ferme kaaklijn een vrij stoer uiterlijk te hebben gehad. Hij was een stuk groter dan zijn vrouw Hildegonde.

- advertentie -

Bij het maken van de 3D gezichtsreconstructie is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. Klinisch antropoloog Maja d’Hollosy boetseerde eerst de schedels van Willem en Hildegonde. Deze werden vervolgens in rubber gegoten.

Het reconstructieproject heeft de provincie Noord-Holland in totaal 16.000 euro gekost. De gezichtsreconstructies van Willem en Hildegonde werden onthuld in de Engelmunduskerk in Velsen. Het is de bedoeling dat ze vanaf 2013 een plaats krijgen in het provinciaal Archeologisch Informatiecentrum in Castricum. Dat centrum moet echter nog worden gebouwd.

IJmuider Courant over de reconstructie

Gerrit Jan van Heuven GoedhartBij lang niet iedereen gaat…
desi-bouterse-265
Desi Bouterse - Foto: CC/Pieter Van MaeleDe Surinaamse president…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: