Middeleeuwse Delftse toren verplaatst

Foto: SpoorZone Delft

In het centrum van Delft is woensdag een middeleeuwse toren vijftien meter verplaatst. De zogenaamde Bagijnetoren moest verplaatst worden in verband met de aanleg van een ruim twee kilometer lange spoortunnel.

De toren is tijdelijk op een zandplaat gezet. Aan de verhuizing is veel werk voorafgegaan. De gemeente Delft, ProRail en verschillende aannemers werkten ruim een jaar aan het project. Woensdag werd de 280 ton wegende toren met behulp van een hydraulisch apparaat uiteindelijk opgetild en vijftien meter verplaatst.De verplaatsing van de toren trok woensdag veel geïnteresseerden. Enkele honderden mensen waren getuige van het schouwspel

- advertentie -

De Bagijnetoren werd rond 1500 gebouwd als onderdeel van de middeleeuwse stadsomwalling van Delft.

Descartes' MeditationesVia sociale media worden er door uitgeverij Scriptum…
De BankGiro Loterij heeft bijna zestig miljoen euro opgebracht voor culturele instellingen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: