Opnieuw middeleeuwse pottenbakkersoven gevonden in Ermelo

De opgraving in Ermelo (ErmeloVanNu - Natalie Overkamp)

De opgraving in Ermelo (ErmeloVanNu – Natalie Overkamp)

Archeologen hebben aan de Branderskamp in Ermelo een pottenbakkersoven uit de Middeleeuwen gevonden. Dat meldt nieuwssite ErmeloVanNu.


Vier jaar geleden werd er ook al een pottenbakkerij in het dorp gevonden. Mogelijk was er rond 1300 sprake van een echte dorpsindustrie. Volgens een medewerker van de gemeente is Ermelo één van de noordelijkste gebieden met regionale pottenbakkerijen uit de Middeleeuwen. Komende week worden de afvalputten van de pottenbakkersoven, waarvan de stookgang goed zichtbaar is, leeggehaald. De onderzoekers hopen dan meer informatie boven tafel te krijgen.

Behalve de restanten van de pottenbakkersoven stuitten archeologen afgelopen week op een zeventiende-eeuwse kelder. Deze kelder is naar schatting vier bij vijf meter breed.

Detail van de fibula van Wijnaldum (Rijksmuseum van Oudheden / A. Willemsen)
In Gouden Middeleeuwen (Walburg Pers) behandelt dr. Annemarieke Willemsen de geschiedenis van…
Glasfragmenten die in Roermond gevonden zijn
In de binnenstad van Roermond is opnieuw een grote glasvondst gedaan. Vijf…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: