Middeleeuwse stadsmuur Zaltbommel gerestaureerd

Foto: Gemeente Zaltbommel

De staatssecretaris van Cultuur, Halbe Zijlstra, heeft woensdag de gerestaureerde stadsmuur van Zaltbommel geopend. Hij deed dit door als laatste steen een tijdscapsule in de muur te plaatsen.

Er is tien jaar gewerkt aan de restauratie van de middeleeuwse stadsmuur. In Zaltbommel zijn nog veel delen van de oude muur te vinden. Op verschillende plaatsen is alleen een tuinmuur bewaard gebleven, maar op andere plekken staat de eigenlijke stadsmuur nog echt overeind.De laatste tien jaar is hard gewerkt aan de consolidatie van de nog aanwezige muurresten om verder verval te vertragen. Het romantische karakter van de ruïneuze muurdelen is volgens de gemeente behouden.

- advertentie -

Staatssecretaris Zijlstra plaatste woensdag een tijdscapsule in de gerestaureerd muur. Hierin zit een document met informatie over de restauratie voor de toekomstige bewoners van de stad.

Tot en met zaterdag (1 oktober) is er in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel een tentoonstelling over de consolidatie van de stadsmuur.

Maand van de GeschiedenisDe maand oktober staat in Nederland…
Napoleon met zijn generaals, (by-sa)Het is dit jaar precies…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: