Dark
Light

Middeleeuwse stadsmuur Zaltbommel gerestaureerd

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Gemeente Zaltbommel
De staatssecretaris van Cultuur, Halbe Zijlstra, heeft woensdag de gerestaureerde stadsmuur van Zaltbommel geopend. Hij deed dit door als laatste steen een tijdscapsule in de muur te plaatsen.

Er is tien jaar gewerkt aan de restauratie van de middeleeuwse stadsmuur. In Zaltbommel zijn nog veel delen van de oude muur te vinden. Op verschillende plaatsen is alleen een tuinmuur bewaard gebleven, maar op andere plekken staat de eigenlijke stadsmuur nog echt overeind.



De laatste tien jaar is hard gewerkt aan de consolidatie van de nog aanwezige muurresten om verder verval te vertragen. Het romantische karakter van de ruïneuze muurdelen is volgens de gemeente behouden.

Staatssecretaris Zijlstra plaatste woensdag een tijdscapsule in de gerestaureerd muur. Hierin zit een document met informatie over de restauratie voor de toekomstige bewoners van de stad.

Tot en met zaterdag (1 oktober) is er in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel een tentoonstelling over de consolidatie van de stadsmuur.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Zelfde rubriek

×