Middeleeuwse toren gevonden in Nijmegen

In Nijmegen zijn maandag resten van een laat middeleeuwse stadstoren gevonden. De gemeente Nijmegen heeft dat bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan tijdens werkzaamheden aan de riolering op het Plein 1944 in het centrum van de stad. Archeologen stuitten voor bioscoop Carolus onverwachts op de toren. Het bestaan van de toren was niet bekend.

Volgens de archeologen dateert de toren uit het eind van de vijftiende of het begin van de zestiende eeuw. De toren maakte volgens de gemeente vermoedelijk onderdeel uit van de tweede stadsuitleg. De bouwput waar de toren gevonden werd, is maandagmiddag weer gedicht.

- advertentie -
De waterput - Foto's: Drents MuseumBouwvakkers zijn bij werkzaamheden…
urnenveld-graf-zutphen
Archeologen hebben in Zutphen een eeuwenoud urnenveld gevonden. De gemeente Zutphen heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: