Mies Bouwman maakt eigen biografie af

Biografie van Mies Bouwman

Deze week verschijnt de biografie van televisie-persoonlijkheid Mies Bouwman. Omdat haar biograaf onlangs overleed heeft Bouwman het boek zelf voltooid.

Twee weken na de eerste experimentele televisie-uitzending, zestig jaar geleden, verscheen Mies Bouwman voor het eerste op televisie. Ze was toen 22 jaren jong. In de decennia die volgden was zij ’s avonds en in het weekend niet weg te denken van de televisie en groeide ze uit tot een van dé iconen van televisiekijkend Nederland.Enige tijd geleden schreef Jan Juffermans de biografie van Mies Bouwman. Hij deed dit op verzoek van Bouwman zelf. Afgelopen zomer overleed Juffermans. Mies Bouwman heeft het boek waaraan hij werkte hierna zelf aangevuld met enkele oude columns en verschillende anekdotes. De biografie, getiteld Mies. Omzien in Verbijstering, verschijnt aankomende donderdag.

- advertentie -

Maandagavond is Mies Bouwman te gast bij De Wereld Draait Door om te praten over de biofgrafie en haar lange televisiecarrière.

Mies Bouwman te gast bij DWDD om te vertellen over haar biografie en televisie-carrière:

Zestig jaar televisieNa enkele maanden is eindelijk bekend welke…
Afb: VARADe VARA heeft in samenwerking met de Nederlandse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: