Mijnenjager ruimt oude Duitse zeemijn

Foto: Nederlandse marine


De Nederlandse mijnenjager Hr.Ms. Vlaardingen heeft zondagochtend in de Europgeul op de Noordzee een Duitse zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Volgens Defensie ging het om een van de meest beruchte mijnen uit de Tweede Wereldoorlog. De mijn bevatte ruim duizend kilo TNT en werd eerder door vissers gevonden. Hij lag bij de Eurogeul, een gegraven vaargeul op de Noordzee die toegang geeft tot de haven van Rotterdam.De Hr.Ms. Vlaardingen maakt de komende vier maanden onderdeel uit van een mijnenbestrijdingflottielje van de NAVO. Ook het Etse stafschip Tasuja, de Noorse mijnenveger Maaløy en de Duitse mijnenjager Überherrn maken onderdeel uit van de formatie. De schepen zullen de komende tijd op de Noordzee meer explosieven onschadelijk maken.

- advertentie -
BinnenhofIn het Tweede Kamergebouw zijn zondag de slachtoffers van…
De controversiële posterDe Duitse rechts-nationalistische NPD ligt onder vuur…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: