Militair historicus John Keegan (78) overleden

Slag bij Azincourt op een vijftiende-eeuws miniatuur

De Britse militair historicus John Keegan is donderdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media.

John Keegan werd gezien als een van dé deskundigen op het gebied van de militaire historie en krijgskunst. In totaal publiceerde hij meer dan twintig boeken.

Zijn bekendste werk is waarschijnlijk The Face of Battle (1976). Hierin ging de historicus diep in op drie belangrijke veldslagen in de geschiedenis van Engeland:

- advertentie -de Slag bij Azincourt (1415), Slag bij Waterloo (1815) en de Slag aan de Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij stond daarbij niet alleen stil bij het grote verhaal maar bekeek ook de psychologische en mentale gevolgen voor de militairen die deelnamen aan de oorlogen.

Keegan specialiseerde zich niet alleen in de Britse militaire geschiedenis maar ook in die van Noord-Amerika. In 1996 publiceerde hij bijvoorbeeld het boek Fields of Battle: The Wars of North America en later verschenen er nog boeken over de oorlog in Irak en de Amerikaanse Burgeroorlog.

John Keegan doceerde ook aan de Koninklijke Militaire Academie van Sandhurst.

Bekende boeken van John Keegan:

ArcheologieOp het terrein van een voormalige wasserij in Apeldoorn
paulus-apostel
Beeld van Paulus op het Sint-Pietersplein - Foto: CCHoogleraar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: