Miljardair bouwt replica van de Titanic

De Titanic in 1912

Een Australische miljardair heeft plannen om een replica te gaan bouwen van de Titanic, het wereldberoemde passagiersschip dat honderd jaar geleden zonk nadat het tegen een ijsschots was gebotst.

De miljardair, Clive Palmer, wil dat het schip net zo luxe wordt als de originele Titanic maar zal wel uitgerust worden met modernere apparatuur. Het is de bedoeling dat het schip in 2016 gereed is. De eerste tocht van de Titanic II zal gaan van Engeland naar New York.Het schip wordt gebouwd in China en krijgt exact dezelfde afmetingen als het origineel. Van het originele schip, destijds het grootste passagiersschip ter wereld, werd gezegd dat het onzinkbaar was. Volgens Palmer wordt het nieuwe schip zo ontworpen dat het alleen kan zinken als er een groot gat in wordt maakt.

- advertentie -

Het was 15 april jongstleden precies een eeuw geleden dat de Titanic op een ijsschots botste en zonk. Van de 2201 passagiers aan boord van de Titanic kwamen er 1517 om het leven. Het wrak van het schip werd pas in 1985 gevonden. Het ligt op bijna vier kilometer diepte op de bodem van de Atlantische Oceaan. Sinds kort staat het scheepswrak op de lijst van beschermd werelderfgoed van Unesco.

kb-denkers-filosofie
Denker op het SchermDe Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft naar…
ChipkaartenDe Fransman Roland Moreno, die bekend werd als de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: